Selecteer een pagina

Metalen trappen

Maatwerk in metalen trappen

Metalen trappen zijn al jaren populair. De trappen van Peijnenburg Metaal zijn stuk voor stuk maatwerk en een ware aanwinst voor uw huis of kantoorpand. Wilt u een metalen trap laten ontwerpen, lees dan eerst meer over de mogelijkheden.

Voordelen van metalen trappen

We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

 • Metalen trappen zijn sterk
  Metalen trappen hebben een grote draagkracht. Daardoor kunnen ze eenvoudig meerdere verdiepingen met elkaar verbinden met een minimaal aantal steunpunten. Maar ook wanneer u met uw trap een lange afstand onder een lagere hoek wilt realiseren, is metaal een uitstekende keuze.
 • Metalen trappen zijn onderhoudsarm
  Metaal is slijtvast en zal bij normaal gebruik niet snel gebruikssporen vertonen. Dat maakt het één van de meest onderhoudsvriendelijke materialen voor trappen. Metalen trappen die gelakt zijn, vragen overigens wel om enig onderhoud. De laklaag zal slijten waardoor u deze zo nu en dan bij moet werken.
 • Metalen trappen geven u veel keuzevrijheid
  De ene metalen trap is de andere niet. Wanneer u kiest voor een metalen trap heeft u de keuze uit verschillende materialen. Deze zijn allemaal uitermate geschikt voor gebruik in uw woning of bedrijfspand. Welk materiaal u kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget.

  U kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Staal (brut ijzer)
  Staal heeft een sterk industrieel karakter, maar is gevoeliger voor roest.
 • Gegalvaniseerd ijzer
  Gegalvaniseerd ijzer heeft net als staal een sterk industriële uitstraling, maar is minder gevoelig voor roest.

 

Een greep uit reeds gerealiseerde metalen trappen

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van metalen trappen die wij gemaakt hebben.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Metalen wenteltrap showroom van Oostendorp Nissan
Metalen trappen school Troubadoer Rosmalen
Metalen spiltrappen appartementen D’n Bies
Metalen spiltrap Waalwijk

Ik wil meer informatie over metalen trappen

Uw metalen trap is altijd maatwerk

Een standaard metalen trap bestaat niet bij Peijnenburg Metaal. We willen namelijk dat u ook over 10 of 20 jaar nog van uw trap kunt genieten. Daarvoor is het belangrijk dat uw trap volledig aan uw wensen voldoet. En dat kan alleen wanneer wij uw metalen trap speciaal voor u ontwerpen. Daarbij is niet alleen de materiaalkeuze en afwerking van belang, maar ook de vorm van uw trap bepaalt voor een groot deel de uitstraling.

Welk type trap past bij u?

Ieder huis en elk gebouw is anders. Daarom is ook iedere trap anders. Welk type trap past in uw bouwconstructie?

 • Spiltrap of draaitrap
  Een spil- of draaitrap is een trap waarbij de treden bevestigd zijn aan één centrale as. Daarbij vormen de bovenste en onderste trede de verbinding tussen twee verdiepingen. De spiltrap wordt vaak gebruikt wanneer de ruimte beperkt is.
 • Steektrap of molenaarstrap
  Een molenaarstrap is een rechte trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Er zit dus geen draaiing in en kan vrijwel overal geplaatst worden.
 • Wenteltrap
  Net als de draaitrap, heeft de wenteltrap minimaal één draaiing. Toch is er een groot verschil met een spiltrap: een wenteltrap hoeft niet om één centrale as te draaien. Er is bij een wenteltrap geen centrale draagstructuur waardoor u met een wenteltrap veel vrijheid heeft in de vormgeving.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden

De afwerking van uw metalen trap

De uitstraling van uw trap wordt in grote mate bepaald door de vorm en de materiaalkeuze. Maar ook de afwerking van uw trap speelt hierin een grote rol. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw metalen trap ‘onbewerkt’ te laten. Dat geeft uw trap een mooie industriële look. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw trap te laten lakken of poeder-coaten. Daarbij kunt u kiezen uit alle mogelijke RAL kleuren.

Volledig metalen trap of…

Bij het ontwerpen van uw metalen trap zullen wij u altijd vragen of u uw trap volledig metaal wilt hebben. U kunt er namelijk ook voor kiezen uw traptreden in een ander materiaal uit te laten voeren. In hout bijvoorbeeld. Wanneer het in uw interieur past, kunnen treden in een ander materiaal uw metalen trap nét dat beetje extra cachet geven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uw alles-in-een-adres voor metalen trappen

Wanneer u ons vraagt om uw metalen trap voor u te maken, nemen wij u alle zorgen uit handen. Van ontwerp tot plaatsing, u heeft nergens meer omkijken naar.

Onze werkwijze in 7 heldere stappen

 1. Wilt u een metalen trap door ons laten ontwerpen? Dan neemt u eerst contact met ons op.
 2. Tijdens een telefonische inventarisatie bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden. Besluit u het traject voort te zetten?
 3. U krijgt van ons een offerte voor het realiseren van uw metalen trap.
 4. Dan komen wij bij u langs om de trap nauwkeurig in te meten.
 5. Vervolgens gaat onze tekenaar voor u aan de slag en ontwerpt uw trap. Deze maakt hij in speciale BIM-software, zodat u ook in de toekomst altijd beschikt over accurate informatie over uw trap.
 6. Zodra u akkoord geeft op het ontwerp, gaan wij aan de slag. Wij maken uw trap, zorgen dat deze voorzien wordt van de gewenste afwerking en laten eventueel uw houten treden maken.
 7. Ten slotte komen wij de trap zelf bij u monteren.


 

Ik wil mijn metalen trap wensen bespreken

Metalen trappen zijn ook buitenshuis een perfecte oplossing

Metalen trappen zijn binnenshuis altijd een blikvanger. Maar ook buitenshuis hebben zij hun nut en veelzijdigheid bewezen. Heeft u bijvoorbeeld een vaste vluchttrap nodig vanaf de hogergelegen verdiepingen van uw pand? Een bordes voor laden en lossen? Of een trap naar uw voordeur of hoofdingang? U raadt het al: in al deze situaties is een metalen trap meer dan geschikt! Wilt u meer informatie?

Een greep uit reeds gerealiseerde metalen trappen

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van metalen trappen die wij gemaakt hebben.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Metalen trap Project RRP Venlo
metalen trap Jumbo Eindhoven
metalen trappen
Metalen trap Project RRP Venlo

BIM            logo Peijnenburg Metaal             KIWA gecertificeerd            Erkend leerbedrijf               Metaalunie